İster meslek olarak isterse de bu sektörde yalnızca maddi açıdan yer almak isteyen her adayın sahnede yer almadan önce mutlak suret ile sahnede rol almadan yani uygulamalı bir şekilde bu eğitimi almadan önce başarıyı yakalayabilme imkânına sahip olabilmek neredeyse mümkün değildir. Bazı meslek dallarında başarıyı yakalayabilmek için sürekli ezber yapmak yeterli olabilirken bazı meslek dalları için uygulamalı bir şekilde eğitim almak gerekmektedir. Oyunculuk mesleğinde yer almak isteyen adayların da eğitimlerine uygulamalı bir şekilde devam etmeleri onların başarı sağlayabilmeleri açısından önemli bir yere sahip olabilmektedir. Bu uygulamalı eğitimleri almak isteyen adayların mutlak suret ile yapım şirketleri ile iletişim kurması gerekmektedir. Bu yüzden ister manken olsun, isterse de fuar hostesi olarak sektörde yer edinmek isteyen kişilerin aralarında bir köprü görevi gören cast ajansları yer almaktadır. Yapım şirketleri başvuru sağlayan adayların yeteneklerinden ve eğitimlerinden emin olmak için onlara karşı bir başvuru formalar ile bilgilerine ulaşmak isterler. Bu başvuru formları adayların başarılı bir şekilde sektörde yer edinebilmeleri adına büyük bir avantaj sağlayabilecek olan eğitimleri de adaylarına karşı sağlayabilmektedir. Oyunculuk eğitimleri sektörde yer edinebilmeleri adına büyük bir artı sağlayabildiğinden dolayı mutlak suret ile bu eğitimler sırasında dikkatli olmaları adayların başarıyı yakalayabilmeleri adına önemlidir.

Oyuncu adayı olarak sektörde yer almak isteyen adayların cast firmalarına başvuru sağlamaları sırasında cast firmalarının istemiş oldukları belli başlı kurallar yer almaktadır. Bu kurallar arasında en önemlisi bireylerin eğitim ve yetenek faktörlerini gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Firmaların sürekli yeni yüz arayışı içinde olmasından dolayı başvuru sağlayan bireylerin bu süreç içinde umutlu olmaları adayların motivasyonunun yüksek olması gerekmektedir. Cast ajans firmaları yapılan her başvuru en doğru şekilde inceleyebilmek için bireylerin bir süre beklemeleri bile gerekmektedir. Bu süreç içinde bireyler büyük bir heyecan içinde olmalarına rağmen başarılarına artı sağlayabilecek olan bir takım kurslar ile yardım alabilmeleri büyük artı sağlayabilecek olan detay olabilmektedir. Cast oyunculuk ajanslarına yapılmakta olan başvurular adayların başarılı bir şekilde sektörde yer edinebilmesi adına oyunculuk adına pek çok artılar sağlayabilmektedir.