Karakter Oyunculuğu Nasıl Olunacak

Oyunculuk içerisinde birbirinden farklı kategorileri barındıran geniş bir meslek dalıdır. Bireyler oyunculukta sadece bir bölüme odaklanabilecekleri gibi bu mesleği bir bütün olarak da görebilmektedir. Ancak cast ajanslarına kayıt yaptıran ya da mesleğin içerisinde bulunan oyuncular zamanla bu kategorilerden birine de yönlendirilebilmektedir. Özellikle karakter oyunculuğu için aranan özelliklere sahip olan bireylerin karakter oyunculuğu yapmaması büyük bir kayıp olarak görülmektedir. Çünkü günümüzde karakter oyunculuğu yapabilen insan sayısı oldukça azdır.

Karakter Oyuncusu Olmak İçin Gerekenler

Karakter oyunculuğu bir oyuncunun farklı projelerde de aynı tarzdan karakterlere can vermesi sonrasında oluşan bir oyunculuk türüdür. Bu oyunculukta oyuncuların mimikleri ve fiziksel özellikleri oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü oyuncular karakter oyunculuğu bir nevi sahip oldukları karakterden ve mizaçtan ötürü yapabilmektedir. Örneğin yumuşak mizaçlı bir insan farklı işlerde de komik karakterlere can verebilmektedir. Bu tip bir oyuncunun kötü karakterlere can vermesi projenin inandırıcılığını da olumsuz olarak etkileyecektir. Cast ajans başvurularını ihmal etmeyiniz.

Karakter oyunculuğuna daha yakından bakabilmek için Yeşilçam örnekleri bulunmaz fırsatlardır. Yeşilçam’da sert ama güler yüzlü baba ya da fabrikatör denilince akla sürekli Hulusi Kentmen gelmektedir. Çünkü Hulusi Kentmen birbirinden farklı projelerde hem bu tip tiplemelere can vermiş bir karakter oyuncusudur. Günümüzde karakter oyunculuğu yapabilmek için oyuncuların karakterlerinin oturmuş olmaları gerekmektedir. Yani özellikle genç ve çocuk oyuncuların karakter oyunculu yapabilmeleri mümkün değildir. Çünkü bu oyuncular hem daha yolun başındadır hem de oturmuş bir yüzleri yoktur.

Karakter oyuncusu olmak için kişilerin birden fazla projede aynı tiplemelerle yer almış olmaları gerekmektedir. Birbirinden farklı tiplemelere can vermiş oyunculara karakter oyuncusu niteliği vermek yanlış bir davranıştır. Günümüzde unutulmayan ve halen izleyici bulan karakter oyuncularına verilebilecek bir diğer örnek ise Kemal Sunal’dır. Kemal Sunal mimikleri ve mizacı ile Şaban karakterine birbiri ile alakası olmayan filmlerde hayat vermiştir. Bunun yanı sıra Sunal’ın diğer projelerinde de saf delikanlılara hayat vermesi onun karakter oyuncusu olduğuna işaret etmektedir. Karakter oyunculuğu için oyuncuların çizmiş oldukları rotadan şaşmamaları gerekmektedir.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/netoyuncuajans/public_html/wp-includes/functions.php on line 4609